Прожекция на филма Последните дни на Хаджи Димитър – вярност и саможертва

На 30 май в заседателната зала на НЧ“Св.Св.Кирил и Методий“бе представен  и прожектиран  филма“ Последните дни на Хаджи Димитър – вярност и саможертва“.

На майското културно събитие присъстваха създателите на продукцията в лицето на режисьора Олег Константинов
и неговите приятели и партньори Иван Муевски и  Боян Ранделов.
Официални гости от община Раковски,бяха зам.кмета Божидар Стрехин и предс. на общ.съвет Георги Лесов.
След като изгледаха филма всички присъстващи имаха възможност да задават въпроси и споделят мнение относно проекта и идеята вложена в него.Сюжета се състои в теорията,че  Хаджи Димитър не е загинал в битката с турците на Бузлуджа, а оцелял, но бил много тежко ранен.
 Какво се случва после?
В Документалният филм „Последните дни на Хаджи Димитър – вярност и саможертва“ чрез документи и разкази се проследява историята на войводата от битката на Бузлуджа до кончината му.
Филмът вече има доста  премиерни прожекции в България , освен в  с. Свежен и гр. Брезово.

 Тези места не са избрани случайно – в Брезовския край всички са убедени, че точно това е истината за кончината на националния герой, там живеят и мнозинството от тези, които години наред са проучвали тази хипотеза и са събирали доказателствата за нейната истинност детайл по детайл.

Продължителността е 58 мин., режисьора както съобщихме по-горе е  Олег Константинов.

 Филмът е осъществен със съдействието на Община Брезово и Кметството с. Свежен. Задкадровия глас е на Боян Ранделов. Участват проф. дин Пламен Павлов, Иван Муевски, Иван Баръмски, Христо Енков, Боян Ранделов, полк.о.р. доц. д-р инж. Георги Кокеров, проф. дфн Мария Чоролеева, инж. Христо Христов, Гриша Горецов, Христо Свинаров, доц. д-р инж. Тодор Дончев, Илия Халембаков, инж. Радньо Манолов и жители на с. Златосел.Ето тук може да видите и самия филм,който ни бе любезно предоставен след премиерата му в гр.Раковски: