Кметът на Раковски се закле за втори път, призова за обединение на усилията в съвместната работа

Новата местна власт в Община Раковски  положи клетва днес под звуците на химна и пое управлението. На тържествена първа сесия Председателят на общинската избирателна комисия /ОИК/ – Радослав Ночев връчи клетвените декларации на кмета Павел Гуджеров, на кметовете на кметства и на общинските съветници. Гуджеров помете конкуренцията още на първи тур, като за него гласуваха 52,9% от гласувалите в общината.Той поздрави новите съветници и кметовете на кметства и обяви, че  е  време  да бъдат оправдани очакванията на всички избиратели.

„ Подавам ръка на всеки от вас, не само към групата от общински съветници на ГЕРБ, а и към всички опоненти.  След като вашите организации са ви издигнали като достойни хора  вие имате право на това“, обърна се Гуджеров към новите избраници. Той направи специално обръщение и към селските кметове, като им пожела да са близо до хората и да работят по изпълнение на предизборните си програми, така че селищата, които управляват да станат по-добри за живеене.

Гуджеров не пропусна да подчертае, че изминалата предизборна кампания е била най-неприятната, в която е участвал, предвид спекулациите с общественото доверие  по негов адрес от страна на някои от опонентите му за кметския стол.

„Сега, когато образно казано всички интструменти са в наши ръце, някои може би очакват реваншизъм или някяква форма на отмъщение. Нищо подобно не предвиждаме. Напротив, подаваме ръка на всеки един от вас. Нека всички заедно да работим с обединени усилия.“- призова  Гуджеров и добави: „Благодаря на ВМРО  за това,  че в името на разума си стиснахме ръцете и ще работим заедно за напред за благоденствието на общината.“

В новия 21-членен Общински съвет на Раковски ГЕРБ  има  мнозинство от 10 мандата, Местната коалиция АБВ/НДСВ/  се представлява от петима, ВМРО и БСП с по 3 мандата.

Всеки съветник се подписа под клетвената декларация, а после с тайно гласуване за председател на Общинския съвет с 13 гласа беше избран Рангел Матански от ГЕРБ.