Духовен поход до „Студенец“

Студенец

През изминалия уикенд,Енория“Пресвето Сърце Исусово“организира духовен поход до местността“Студенец „в Родопите. В него се включиха различните групи като скаути, катехисти, хор, младежи, групата на Мария и родители.

Пътуването започна с измолването на една от най-силните католически молитви Светата броеница. След пристигането до крайната цел на това пътуване в планината започна набожността Кръстен  път, по екопътеката избрана за тази цел. Малко по-късно отец Димитър отслужи литургия сред природата по  открито небе. Последваха скаутски игри на местния отряд, пикник и малко почивка. Програмата в този ден включваше на връщане и Мариин съботник, който енорията провежда всяка година по това време. Този път обаче избраната местност за почистване  бе района около река Стряма ,където е поставен кръста в чест на местните  мъченици, които свидетелстваха за вярата с живота си!
Организацията за почистването пое г-жа Лиляна Шопова от групата на Мария и отдел „Екология“ към Община Раковски със съдействието на общинския кмет Павел Гуджеров и кмета на с.Стряма Васил Черпелийски.Това пътуване е свързано и с наближаването на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово. Ето какво сподели сестра Елка за смисъла на духовния поход.