Приемна на Методи Андреев

Методи Андреев приемна

На 7 март народния представител Методи Андреев направи  приемна в гр.Раковски.   Преди време той е посещавал различни градове в страната с тази цел ,но сега е решил да акцентира в нашия град за да подкрепи новия кмет и бивш негов колега  Павел Гуджеров. Предвижда се приемната да работи веднъж месечно в Понеделник. Не всеки път г-н Андреев лично ще може да присъства ,но ако няма тази възможност на негово място ще бъде някой от колегите му ,като например д-р Грудев или г-жа Попова.При всички случаи народен представител за среща с гражданите ще има.

Г-н Андреев сподели, че не винаги могат да помогнат, особено за въпроса, който най-често му поставят а именно – общинските субсидии. Те не се определят от парламента, а само се гласуват, определят се от министерството на финансите. Най-често могат народните представители могат да помогнат чрез лобиране за входиране на проекти и програми съвместно с местната власт.

На срещата гражданите представиха пред народния представител своите проблеми. Един от тях бе желанието на хора с увреждания да бъде създаден закон за жестономичния език. Те поискаха от г-н Андреев и съдействие за намирането на офис на хората с проблеми в град Пловдив в който да се събират и обсъждат проблеми и начини за решаването им. Друг жител на общината пък потърси съдействие от Методи Андреев във връзка с приемане на закон за защита на земеделските земи, тъй като сега действащия закон е остарял и не отговаря на реалностите в държавата.