НОВИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА РАКОВСКИ

В края на месец май 2016 година, част от детските градини на територията на Община Раковски се сдобиха с нови детски съоръжения за игри. Общинска администрация Раковски започна монтирането на нови детски съоръжения в детските заведения, поради амортизираните стари такива.

В ОДЗ „Щастливо детство“,  кв. Секирово бяха монтирани катерушка, клатушка везна и комбинирано детско съоръжение за игри. Трите нови уреда са закупени със средства от бюджета на Община Раковски.

След проведен разговор между кмета Павел Гуджеров и ръководството на фирма „Холсим Кариерни Материали Пловдив“ АД, дружеството направи дарение – детска къщичка с маса и пейки на стойност 1000 лева, предназначени за децата на в ОДЗ „Първи юни“, като по този начин фирмата подкрепя и подпомага сферата на образованието в Общината.

ЦДГ „Радост“ село Стряма и ОДЗ „Детелина“ град Раковски се сдобиха с нови комбинирани детски съоръжения закупени също със средства от общинския бюджет, а в двора на ОДЗ „Иглика“ град Раковски са заложени и предстои да бъдат монтирани нови сенници.

Едновременно с всичко това, започнаха и дейности по модернизиране на площад „Европа“ в квартал Секирово. Там вече са монтирани катерушка, люлка, везна, и детска къщичка за игри. През следващите няколко дни предстои да бъдат монтирани пейки и кошчета за отпадъци.

„Децата ни имат нужда от безопасно пребиваване на детските площадки, от развитие на логическото мислене и от весели ролеви игри“  коментира заместник кмета по образование г – жа Татяна Бакова. Тя добави още, че „Ако всички заедно вложим усилия (община и граждани) можем да превърнем Община Раковски в едно по – добро място за живеене. Понякога е необходимо просто да проявим търпение, разбиране и да бъдем  оптимисти“