Раковски шампиони за пръв път от създаването на турнира

Раковски шампиониРаковски шампиони

Завърши 13-тия международен футболен турнир „Обединени от футбола-Франц Коков“. През тези 4 дни сили на терена пребориха сръбските отбора ФК „Сунце“ от гр.Рума и ГФК „Йосеница“-1911г. Българските бяха представени от ПФК „Ботев“-1912, ПФК „Литекс“ гр.Ловеч, ПФК „Спартак“ С-94-Пловдив, ПФК „Славия“ гр.София, ПФК „Локомотив“ – 1926 гр.Пловдив и ОФК „Раковски“ от гр.Раковски/домакини/. В четирите състезателни кръга се играха по 4 мача на ден. Домакините от Раковски се победиха  ФК „Сунце“, ПФК „Славия“ завършиха равни ПФК „Локомотив“, което ги класира на финала а там срещнаха представилият се изключително добре тим на ПФК „Ботев“ които победиха с 2:1. Всеки ден на градския стадион беше пълно с поддръжници и симпатизанти /в това число и кмета Гуджеров/, както на домакините, така и за гостите. Времето се задържа хубаво за сезона и беше идеално за надпреварата по футбол. След приключване на последния състезателен  кръг, провел се на 8.04.16г.  започна церемония по награждаване и закриване на турнира. Първо бяха наградени индивидуално различни играчи от всички отбори, за техните заслуги по време на игра, бяха излъчени и наградени момчета в дисциплините най-добър вратар, защитник и гол майстор. Всеки отбор получи комплект екипировка от зоналния съвет към БФС.

Ето и класирането:

1-во място ОФК „Раковски“
2-ро място ПФК „Ботев“-1912
3-то място ГФК „Йосеница“-1911
ПФК „Славия“ получи купа за принос и развитие на турнира заради показания спортменски дух от страна на треньора и екипа.

Изключително развълнувани и щастливи бяха шампионите от Раковски. Те споделиха, че са направили всичко възможно да стигнат до финал, но резултата е надминал техните очаквания. „Много съм изненадан,но приятно“ – сподели треньора Керин.

Той каза още,че това се случва за първи път в историята на турнира. До финал в предишни години се е стигало, но не и до първо място. Момчетата от отбора казаха, че много са били нахъсани да победят и занапред искат да постигнат повече в следващите подобни турнири на които им предстои да гостуват.

Ето и кадри от церемонията по закриване и награждаване.