Министерски съвет отпусна 1 400 000лв. за улици в Община Раковски

Здравейте г-н Гуджеров, честито за добрата новина!

– Благодаря!

За какво са отпуснати тези средства в размер на 1 400 000лв. ?

– С Постановление на Министерски съвет 347 от 8 декември 2016г. цитираната от Вас сума е отпусната на Община Раковски за изграждане на улиците „Райко Даскалов“ и „Христо Ботев“.

По-конкретно говорим за над 2 километра нови улици и над 11 000 квадратни метра тротоар,

във всички срещи с жители на Община Раковски това което се изтъква като основен проблем винаги е била уличната инфраструктура и за това полагаме доста усилия в решаването на този проблем.
Как стана така, че точно в този момент бе получена тази финансова помощ?
– Често съм споделял, че това правителство обръща необходимото внимание на проблемите на Община Раковски за разлика от други такива. Важно е да отбележим, че това е помощ получавана от държавния бюджет не е по проекти финансирани от еврофондове или друг подобен източник, това е конкретен жест към Община Раковски от страна на правителството.

Тук е момента и да изкажа най-искрените си благодарности към Министър-председателя г-н Бойко Борисов и целия министерски съвет

за това, че макар и големите ангажименти и трудности в цялата държавна машина те продължават да мислят и за по-малките общини,

най-сърдечни поздрави отправям и към г-жа Менда Стоянова – Народен представител от Пловдив,която съдейства за получаването на тази помощ.

Предполагам, че жителите на общината ги интересува как точно става механизма на получаване на помощ до колкото е известно в Област Пловдив най-голямата финансова помощ е за Община Раковски?

– Да влизат пари в общината е една от основните задачи на кмета и разбира се съм много щастлив, че ни се получава. Това е не само най-голямата финансова помощ в Пловдив Област, а и най-голямата помощ, която е получавана в нашата община от държавния бюджет. Важно е да отбележим, че по отношение на инфраструктура при нас проблема е най-сериозен.

Достатъчно ли са отпуснатите средства за двете улици?

-При всяко положение ще се наложи дофинансиране и от наша страна надявам се да не е повече от 300 хиляди.

Как се спряхте точно на тези улици?
– Улица „Райко Даскалов“ е ключова за квартал Секирово, от една страна се затваря околовръстния пръстен, от друга страна разчитам, че ще отклони доста трафик, който към момента минава през центъра на квартала. Улица „Христо Ботев“ също е ключово важна за квартал Генерал Николаево защото ще даде асфалтова връзка с улиците „Симеон I”, „Александър Стамболийски“ и „Васил Петлешков“, която се надявам да бъде финансирана по „Програма за развитие на селските райони“.
Кои са по-големите обекти които подготвяте за следващата година?
– Предвиждаме доста обекти като това, че ще ги спомена не означава, че всички ще успеем да ги завършим в следващата година. Освен споменатите вече улици други, които също се надявам, че ще успеем да направим са „Стефан Стамболийски“, „Котел“, „Димчо Дебелянов“, „Васил Петлешков“, „Цанко Церковски“, вярвам, че ще завършим детското крило на МБАЛ Раковски, както и детската яслата в село Белозем, ще започнем работа по детската ясла в село Стряма, както и проектирането на сгради нови групи в гр. Раковски. Разчитам, че успешно ще приключим канализацията на квартал Парчевич, ще подадем за финансиране проекта за водопровод на село Шишманци към ПУДООС и ще направим следващите стъпки за канализациите на селата Белозем и Стряма, за село Чалъкови ще заложим ремонт на здравната служба, за Болярино ще започнем изграждането на обещаната екопътека. Ще започнем поетапното изграждане на обещаните стрийт фитнеси и ще продължим активното изграждане на паркинги и тротоари. Надявам се също така да успеем да започнем ремонта на централния площад в кв.Генерал Николаево и санирането на сградата на общинска администрация и читалището в село Шишманци. Ще приключа и със спортната база в гр.Раковски.

Доста амбициозна програма имате за следващата година?

– Аз самия незнам дали ще успеем да се справим със всичко, но това са в общи линии посоките в които ще работим.

 

Какво си пожелавате за следващата година?

– На първо място здраве и късмет за всички и господ да ни пази от бедствия.

 

В навечерието на най-светлите християнски празници какво е вашето пожелание към жителите на Община Раковски.

– Бъдете здрави, щастливи и сплотени. Намирайте щастието във дребните всекидневни неща като усмивката на децата си и обичта на близките си! Бъдете позитивни!