Изложба фотографии на Петър Тачев и Стоян Груев

Едно от събитията в културния афиш на Арт Белозем бе изложба на художествена фотография с автори Стоян Груев и Петър Тачев. Поканата е дошла от организаторите Хари Нигосян, музикант и художник, основател на АРТ Център де Бор в Белозем,  Франц Чавдаров собственик на Галерия ФИЧ и галерия Волар. Петър Тачев сподели, че за първи път участва в мероприятието, а предишните години е бил само като гост.

Снимките са от собствените им колекции,които са правени през годините,но има и някои съвсем нови от каталога на Стоян.
Според Петър впечатляващи кадри от изложбата са сниманите църковни храмове от високо, дело на неговия колега и партньор в изложбата. Останалите фотографии на Стоян са предимно от Белозем, тематични с мястото на събитието и домакинската му роля.
Фотографиите на Петър са пейзажни и портретни, снимал е през годините лица на хора, които са малко по емоционални и придават живот на снимката, подбрал е някои от тях за Арт Белозем. Художествената фотография има за цел да покаже красивите неща, като акцентира върху тях улавяйки мига. Повечето снимки на Петър не са направени чрез планирани фото сесии, а на случаен принцип в движение, особено тези, които са на хора. По друг начин стоят нещата спрямо пейзажите, за тях се изисква „прицелване“ и определено време, например ако се снима залеза или изгрева. За в бъдеще фестивала има за цел да привлече повече местни участници, които да споделят своите таланти с публиката.