Община Раковски откри строителния сезон

Екипът на ОП“Благоустрояване и превенция“ е в Стряма, да се готви кв. Секирово

Общинското предприятие „Благоустрояване и превенция“ даде старт на строителната дейност по изграждане на улиците в община Раковски. С това община Раковски стана първата община в България започнала ремонт на пътната инфраструктура през 2019г.

По този повод общинският кмет Павел Гуджеров се пошегува и изрази надежда времето да се запази така , за да не стане община Раковски втората, която асфалтира при снеговалеж.

Именно необичайно високите температури за февруари са причина момчетата от ОП“Благоустрояване и превенция“ да „размразят“ тежката строителна техника и да започнат работа според годишния общински план за благоустройството на уличната мрежа.

Кметът на Стряма Васил Черпелийски направи първа копка на улица „Братя Миладинови“ в селото. Тя е с дължина 500 метра или 3 500 кв.м и ще поеме 900 тона асфалт. Подготовката по новоизграждането на улицата преди полагането на асфалта вече кипи. На място бяха и главният инженер на община Раковски инж. Светлана Шопова и зам. кмета Татяна Бакова.

Директорът на общинското предприятие Петър Антонов заяви , че в рамките на един месец смята да приключат с работата в Стряма и ще премесят техниката в кв. Секирово на ул.“Цанко Дюстабанов“.

След месец започва асфалтирането и на седемте улици, за които в края на миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 2.5 млн. лева на община Раковски.