Раковски отбеляза Деня на победата над хитлеро-фашизма и Денят на Европа

Граждани, близки на загиналите в отечествената война, представители на СОСЗР и СВВБ тържествено отбелязаха 74 – години от края на Втората Световна война и Деня на Европа. Пред Паметника на загиналите раковчани във войните за национално освобождение на България встъпително слово произнесе заместник-кмета на община Раковски Божидар Стрехин, който поздрави гражданите и им пожела да бъдат здрави, свободомислещи и споделящи ценностите на Европа.

Председателят на Общинския съвет Георги Лесов също поздрави гражданите и отправи призив да помним историята и да не забравяме загиналите, за да може всички днес да бъдем свободни.

„Честит Ден на Победата! Без него нямаше да има Ден на Европа. Опитват се да противопоставят двата празника, да поставят хората пред дилема, да внушават, че не си европеец, щом почиташ Победата. Сиреч не си европеец, щом почиташ Историята. Особено решаващия съветски принос в Победата. Европа без памет е Европа без бъдеще. Поклон пред невинните жертви и пред героите от всички националности, изнесли победата на раменете си.“- изключително емоционален бе Лесов.

Вълнуващо слово произнесе секретаря на Общинската организация на СОСЗР Любомир Стрехин, който запозна присъстващите със спомените на участниците във войните.

В честването се включиха учители, ученици, общественици.