Училището в Белозем се включи в Европейския ден на спорта в училище

ОУ „Гео Милев“, с. Белозем стана част от паневропейската инициатива Европейски ден на спорта в училище. Денят бе посветен  на популяризирането на физическата активност, изпробването на нови начини за движение и спорт.

Традицията подета преди 3 години от преподавателя по английски език Верджиния Стамболийска   учебните заняти да започват  с утринна гимнастика бе спазена и на този ден. През голямото междучасие ученици и учители показаха уменията си  да танцуват български народни танци. Заедно с присъстващите родители всички  се хванаха на  хорото  в училищния двор.

Третокласниците от групата за целодневна организация проведоха колоездачно състезание  за майсторско управление на велосипед. Момичетата от 4 клас пък демострихара как се забавляват с ролери. През целия ден площадката за фитнес гъмжеше   от малки и  големи бъдещи силови атлети.

Европейският ден на спорта бе отбелязан и в базата в с. Шишманци.  Учениците от началените класове   отбелязаха  деня с  утринна гимнастика, хоро и  футболен мач.

Всички деца получиха грамоти, а  на най-активните  бяха раздадени рекламни тениски, гривни и значки.

“Целта е да се насърчава физическата активност сред учениците. Децата се забавляваха и се включиха с удоволствие”, коментира директорът на училището Диана Генова.

Европейският ден на спорта в училище е вдъхновен от Унгарския ден на спорта в училище. Европейски ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.