Павел Гуджеров взе участие в граждански диалог на тема „Регионално развитие“

Кметът на община Раковски и административен секретар на ПП ГЕРБ ОБЛАСТ ПЛОВДИВ Павел Гуджеров взе участие в граждански диалог „Европа в нашия дом“ на тема „Регионално развитие“ със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кмета на Пловдив и областен координатор на Политическа Партия ГЕРБ в града инж. Иван Тотев, кмета на община Стамболийски и областен координатор на ПП ГЕРБ ПЛОВДИВ ОБЛАСТ Георги Мараджиев, народните представители от 16-ти и 17-ти МИР инж. Атанас Ташков, Запрян Янков и Младен Шишков. Във форума участваха и общински съветници, кметове на общини, райони и кметства, граждани, обшественици и представители на институциите в област Пловдив.

Основен акцент бе Оперативна програма „Региони в растеж“, по която благодарение на европейската солидарност се реализираха множество проекти на територията на всички общини в региона, които промениха облика на населените места в Пловдив и областта през последните години.

Пред присъстващите в препълнената зала Николай Нанков каза, че през този мандат Министерството на регионалното развитие и благоустройството е дало старт на проекти на обща стойност над 3 млрд. лв. По време на срещата стана ясно, че общата стойност на ремонтите в област Пловдив от 2017-та година към момента надхвърля 94 милиона лева. 52 млн. лв. са инвестициите от републиканския бюджет, а средствата от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 са 42 млн. лв.

В дискусията стана ясно, че след видимите резултати от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, интересът на гражданите към програмата се засилва. Зам.-министър Нанков сподели, че програмата има бъдеще, но не в същите параметри и предстои да бъдат подготвени варианти за продължаването й, които ще бъдат представени за обществено обсъждане скоро.

Със 143 млн. лв. от ОПР „Региони в растеж“ се финансира изпълнението на 22 договора за модернизиране на образователна, социална и здравна инфраструктура, подобряване на градска среда и рехабилитация на пътна инфраструктура, информира заместник- регионалният министър.