Благотворително коледно тържество в подкрепа на Хитрино

Енория „Пресвето Сърце Исусово“организира и проведе ежегодния си коледен спектакъл в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово. В сценария бяха заложени различни човешки истории ,които имаха за цел да пояснят духовното значение на празника, да разграничат празнуващия от пазаруващия човек. Децата и младежите от църквата поднесоха на зрителите много песни, танци и сценки по текстове на Георги Господинов,Теодора Димова и Деян Енев. Адаптацията бе на Мария Станева от гр.Раковски.

Маг Андреас от София зарадва всички със  своето илюзионно  шоу и игра с публиката. Самуил Шивачев от гр.Пловдив се превъплъти в ролята на Папа Франциск.

Алекс Пищийски показа уменията си по спортна гимнастика на празничната сцена, като предизвика напълно заслужени бурни аплодисменти.

Във фоайето на читалището бе изложен благотворителен базар с коледни сувенири, изработени от доброволците на енорията. Средствата събрани от продажбата на изделията,  От.Димитър и сестрите францисканки пренасочиха в подкрепа на  пострадалите от село Хитрино.

Подаръци, икони и лакомства имаше за всички деца в залата.

Тържеството се проведе под мотото:

„Защото Коледата е дар и чудо, а без чудеса, не се живее. Особено днес, особено тук!“