Творци от Пловдив и Пазарджик си дават среща в Белозем

Eдинайсет автори ще вземат участие в събота в изложбата в Арт Център „De Bor“ в село Белозем.  Откриването е от 16 часа. Експозицията е част от ежегодния фестивал на изкуствата „Арт Белозем“. В двора на домакина Хари Нигохосян свои работи ще подредят творци от Пловдив и Пазарджик.

Арменският скулптор АршакТжикян този път ще се представи с мозайки и дърворезби. На последната Коледна изложба на Дружеството на пловдивските художници Аршак получи наградата за скулптура.  Графика и живопис ще покаже Величко Тодоров. Известният пазарджишки майстор на четката Константин Анастасов ще гостува с живописни платна и рисунки. Живопис ще представи и неговият съгражданин Манол Панчовски.

Известният пловдивски китарист и педагог Марко Томов ще покаже три свои мозайки. Музикантът все повече се налага и като създател на изящните изкуства, наскоро участва с мозайки в голяма изложба в съседна Сърбия. Рускинята Светлана Манченко ще  ни въведе в света на православната икона.  А домакинът Хари Нигохосян ще представи характерните за него пейзажи, рисувани без четка.

Много силно ще е тазгодишното участие на майсторите на обектива. Свои фотоси ще покажат четирима пловдивски фотографи: Георги Налбантов, Дарина Савова, Мари Македонска, РадостенаПацева. Специално участие във фотоекспозицията ще има Росица Терзова от Пазарджик.

За настроението на гостите ще се погрижи известното трио „Самодива“. Трите чаровни певици са част от Пазарджишкия ансамбъл, но се изявяват и като фолклорно трио.

Това ще е шестото издание на фестивала на изкуствата „Арт-Белозем“, началото на който поставиха група ентусиасти от селото на белия щъркел.